gedeeltelijke gebitsprothese

gedeeltelijke


gebitsprotheseHet is lang niet altijd nodig het complete gebit te vervangen. Steeds meer mensen verliezen niet al hun tanden en kiezen, maar slecht één of een aantal. In dat geval is een gedeeltelijk kunstgebit de ideale oplossing. De openingen in uw gebit worden dan opgevuld met kunsttanden of -kiezen. Dat zijn gedeeltelijke protheses die passen binnen uw bestaande tanden en kiezen die uitneembaar zijn.

verwijzing via tandarts

Voor een gedeeltelijk kunstgebit werken wij nauw samen met een aantal tandartsen in de regio. Voor sommige zorgverzekeraars heeft namelijk een verwijzing nodig van een tandarts. De tandarts moet bijvoorbeeld vaststellen dat het gedeeltelijke kunstgebit de eigen tanden en kiezen niet zal belasten. Er zijn twee soorten gedeeltelijke prothesen: de frameprothese en de kunststof plaatprothese met of zonder haakjes. Samen bepalen we de voor u beste oplossing.

het behandelplan

Het behandelplan bestaat uit een intakegesprek, het maken van de eerste afdrukken van beide kaakdelen, de definitieve afdruk, de beetbepaling, het passen, de plaatsing van de prothese en de nacontrole.

tarieven & vergoedingen

Een nota van een tandprothetische praktijk zal bestaan uit een honorarium deel en een tandtechniek deel. Deze honorarium tarieven en tandtechniek tarieven worden in opdracht van de minister vastgesteld door de NZA (Nederlandse Zorgautoriteit).

Voor behandelingen boven €250 maken wij een offerte/begroting waarmee u als patiënt bij de eigen verzekeraar kunt opvragen wat de vergoeding zal zijn vanuit de basisverzekering en de eventueel afgesloten aanvullende verzekering. Door de diversiteit aan polissen en de zeer verschillende polisvoorwaarden is het onmogelijk om vooraf in het algemeen uitspraken te doen over kosten/vergoedingen van gebitsprotheses.

Kijk voor een overzicht van de algemene regels op onze vergoedingen pagina.

contact

Praktijk Hoensbroek
Mgr. Nolensstraat 27
6431 JL Hoensbroek
Tel: 045 - 8200 385

Openingstijden
Ma - Do : 09.00 – 17:00
Vr : 09:00 – 12:00

E-mail: info@tandprotheticusdalm.nl