loszittend kunstgebit

loszittend


kunstgebitHoe zorgvuldig een kunstgebit ook is vervaardigd, het kan altijd zijn dat dit na verloop van tijd niet meer lekker zit, pijn doet of zelfs los zit. Meestal kunnen we deze euvels gemakkelijk verhelpen.

opvullen gebitsprothese

Het is niet vreemd dat er wat speling ontstaat met betrekking tot uw kunstgebit, uw kaken blijven immers slinken. Ze worden steeds een beetje kleiner, waardoor het kunstgebit na verloop van tijd los gaat zitten.

Sommige problemen met uw kunstgebit kunnen prima worden opgelost met het opvullen van uw prothese. De binnenkant van de prothese wordt dan opnieuw bekleed. Dit wordt ook wel rebasing genoemd. Bij Tandprothetische Praktijk Dalm wordt deze technische behandeling van uw kunstgebit vakkundig uitgevoerd door onze tandtechnici.

Voor de rebasing van uw gebitsprothese, of klikgebitsprothese op steg of drukknoppen, geldt dat als u deze voor 10.00 uur in de ochtend brengt, u in de regel deze dezelfde dag na 16.00 uur kunt afhalen.

De rebasing wordt in de regel voor 90% vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering.

tarieven & vergoedingen

Een nota van een tandprothetische praktijk zal bestaan uit een honorarium deel en een tandtechniek deel. Deze honorarium tarieven en tandtechniek tarieven worden in opdracht van de minister vastgesteld door de NZA (Nederlandse Zorgautoriteit).

Voor behandelingen boven €250 maken wij een offerte/begroting waarmee u als patiënt bij de eigen verzekeraar kunt opvragen wat de vergoeding zal zijn vanuit de basisverzekering en de eventueel afgesloten aanvullende verzekering. Door de diversiteit aan polissen en de zeer verschillende polisvoorwaarden is het onmogelijk om vooraf in het algemeen uitspraken te doen over kosten/vergoedingen van gebitsprotheses.

Kijk voor een overzicht van de algemene regels op onze vergoedingen pagina.

contact

Praktijk Hoensbroek
Mgr. Nolensstraat 27
6431 JL Hoensbroek
Tel: 045 - 8200 385

Openingstijden
Ma - Do : 09.00 – 17:00
Vr : 09:00 – 12:00

E-mail: info@tandprotheticusdalm.nl