reparatie van uw kunstgebit

reparatie van uw


kunstgebitIs uw kunstgebit gebroken? Kunstgebit reparatie is één van onze specialiteiten! De tandtechnici van Tandprothetische Praktijk Dalm staan voor u klaar! staat voor u klaar! U wordt altijd vrijwel direct geholpen door onze specialisten.

gebroken en nu?

Wanneer uw kunstgebit breekt, een tand afbreekt of scheurt is dit uiteraard vervelend. Reparaties voeren we uit zonder afspraak. Uw reparatie wordt direct uitgevoerd.

  • Wanneer u uw prothese voor 10:30 uur brengt, is deze na 12 uur gereed.
  • Brengt u uw prothese voor 13:30 uur, dan kunt u deze na 16 uur weer ophalen.

Reparaties worden voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering. We repareren alleen volledige gebitsprotheses, gedeeltelijke protheses en frameprotheses.

gebroken tijdens het eten?

Is uw kunstgebit gebroken of gescheurd tijdens het eten? Dan is de pasvorm van het kunstgebit waarschijnlijk niet meer zoals het hoort. Het gebit zit dan ook vaak al langere tijd los en kan daardoor gemakkelijker breken. Wij controleren na reparatie van uw kunstgebit altijd of de pasvorm nog klopt. Mocht deze niet goed meer zijn dan kunt u uw kunstgebit weer passend laten maken. Dit is altijd binnen een dag weer gereed en wordt ook voor 90% vergoed door uw basisverzekering.

NOOIT zelf repareren!!!

Helaas gaan mensen vaak zelf aan de slag door het kunstgebit te lijmen. Zelf repareren van het kunstgebit wordt zwaar afgeraden, omdat de reparatie sowieso niet lang stand zal houden en het gebit zelfs verder beschadigd raakt. De kunsthars waarvan uw prothese is gemaakt reageert met de lijm, waardoor de uiteindelijke professionele reparatie door de tandtechnicus bijna onmogelijk wordt. Een kunstgebitreparatie is specialistische klus voor een professional en is niet alleen snel geregeld, maar wordt ook nog eens voor 90% vergoed uit de basisverzekering. Repareer niet zelf, maar bel voor een afspraak!

tarieven & vergoedingen

Een nota van een tandprothetische praktijk zal bestaan uit een honorarium deel en een tandtechniek deel. Deze honorarium tarieven en tandtechniek tarieven worden in opdracht van de minister vastgesteld door de NZA (Nederlandse Zorgautoriteit).

Voor behandelingen boven €250 maken wij een offerte/begroting waarmee u als patiënt bij de eigen verzekeraar kunt opvragen wat de vergoeding zal zijn vanuit de basisverzekering en de eventueel afgesloten aanvullende verzekering. Door de diversiteit aan polissen en de zeer verschillende polisvoorwaarden is het onmogelijk om vooraf in het algemeen uitspraken te doen over kosten/vergoedingen van gebitsprotheses.

Kijk voor een overzicht van de algemene regels op onze vergoedingen pagina.

contact

Praktijk Hoensbroek
Mgr. Nolensstraat 27
6431 JL Hoensbroek
Tel: 045 - 8200 385

Openingstijden
Ma - Do : 09.00 – 17:00
Vr : 09:00 – 12:00

E-mail: info@tandprotheticusdalm.nl